NOVICE OPS PODRAVJA

Tukaj vam sporočamo zadnje novice, ki so pomembne za članstvo.

ZAČETEK STAVKE ZAPOSLENIH V POLICIJI IN MNZ

Dne 18.11.2015 ob 07.00 se začne splošna STAVKA v Policiji in MNZ, ki sta jo Vladi RS v imenu vseh zaposlenih napovedala Policijski sindikat Slovenije in Sindikat policistov Slovenije.

Na začetek stavke bomo javnost simbolično opozorili 18.11.2015 ob 7.30 pred zgradbo Vlade RS na Gregorčičevi ulici v Ljubljani. Nato se bosta ob 9.00 v prostorih PA Tacen sestala Stavkovna odbora PSS in SPS, ki bosta predvidoma sprejela sklep o združitvi v skupni Policijski stavkovni odbor, nakar bo ob 11.00 sklicana tiskovna konferenca, na kateri bomo medije in javnost seznanili s potekom stavkovnih aktivnosti.

Obveščali smo vas že, da sta sindikata že imenovala skupno pogajalsko skupino policijskih sindikatov in skupno Operativno skupino za izvajanje stavkovnih ukrepov.

Operativna skupina za izvajanje stavkovnih aktivnosti je pripravila Navodila o izvajanju stavke. Vse stavkajoče pozivamo, da naloge opravljate izključno v skladu s Navodilom. Stavka se bo začela izvajati z najmilejšimi stavkovnimi ukrepi, medtem ko se bo širok nabor ostrejših stavkovnih ukrepov izvajal glede na potek in resnost pogajanj z našim delodajalcem, Vlado RS. O izvajanju ostrejših stavkovnih ukrepov ob zaostritvi stavke in drugih stavkovnih aktivnostih vas bodo pred vsakim začetkom izvajanja seznanjali sindikalni zaupniki in regionalni predstavniki sindikata. V primeru nejasnosti, potrebe po dodatnih pojasnilih ali oviranju stavke se nemudoma obrnite na vašega sindikalnega zaupnika, regionalnega predstavnika ali na e-poštni naslov  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  .

Ob vsakem poskusu namernega oviranja stavke bomo odločno in najostreje ukrepali!

Vlada R Slovenije je že imenovala vladno pogajalsko skupino, ki se je dne 16.11.2015 sestala s pogajalsko skupino PSS in SPS, vendar do resnih vsebinskih pogajanj še ni prišlo. Pogajalski skupini vlade in policijskih sindikatov se bosta ponovno srečali 17.11.2015.

Vse članice in člane PSS, SPS in vse zaposlene v MNZ in Policiji pozivamo, da se stavkovnim aktivnostim pridružijo in jih dosledno izvajajo.

Enotno, odločno in učinkovito v boj za naše pravice!

Radivoj Uroševič l.r.

Zoran Petrovič l.r.

Predsednik PSS

Predsednik SPS

DEDEK MRAZ 2015

Obveščamo vas, da bo tudi letos otroke članov OPS Podravje obiskal DEDEK MRAZ.

Svoj obisk je napovedal v četrtek 10.12.2015 ob 17.00 uri v dvorani kulturnega doma Hoče.

- več v priponki.

Attachments: